Når landsbyerne holder løbefest….

Medaljehøsten og den helt unikke distriktsmotionist.

Vi har nu løbet 8. etape af landsbyløbet. Et etapeløb arrangeret af landsbyerne og distriktsudvalget Frederikshavn kommune & NordEvent/Coast2Coast.

Landsbyløbet har strukket sig over 8 etaper fra Hulsig i nord til Voerså i syd henover sommeren, og det har været muligt at løbe (1/2 marathon, 9-12 km og børneløb), hyggecykle eller køre mountainbike.

Hver eneste af de 8 tirsdag aftener er ca 300 forventningsfulde motionister mødt op for at nyde den fantastiske natur i Frederikshavn kommune. Og sikke en fest vi har haft….

Egentlig startede det her løb et helt andet sted for mig og min trofaste løbemakker. Vi havde læst noget på fjæsen om et landsbyløb og en særlig medalje, hvis vi gennemførte alle 8 halvmarathon. Da vi ELSKER bling, var vi nødt til at vide noget mere om det projekt, så afsted det gik mod Dybvad en mørk morgen i februar, hvor tourbussen kørte afsted for at søge information om det Landsbyløb.

Tourbussen på vej
Tidlig søndag i Dybvad

 

Hvad Landsbyløbet handlede om fandt vi aldrig ud af på den tur, men vi fik løbet den smukkeste halvmarathon omkring søen i Dybvad.
Vel hjemme igen, blev vi enige om, at vi hellere måtte prøve en etape, og finde ud af, hvad det nu var for noget.

Så blomsterpigerne satte blomsterne i håret ( og tro mig. Vi har fået mange skønne kommentarer fra skolepigerne for de blomster), spændte de sure løbefutter på og afsted det gik.
Over 170 km rundt i Frederikshavn kommune er det blevet til sammen med alle de andre løbetosser. – og heldigvis var de to andre blomsterpiger med på nogle etaper!

Blomst i håret og afsted
Blomsterpigerne på tur

Vi har løbet op og ned ad bakker, på knoklede og mudrede skovstier, med smuk havudsigt og rundet et hav af gårdspladser, hvor der på en af dem endda klingede skøn guitarmusik. – Og vi har set steder af Frederikshavn kommune, som vi ikke anede eksisterede. – Særlig magisk var turen i Skagsted skov, som var helt eventyragtig.

Undervejs har lokale ildsjæle sørget for god forplejning i depoterne, og vi er blevet modtaget med varme, flag og klap. – Tak for jeres engagement. – Vi er blevet så godt modtaget!

Hver af de 8 tirsdage mødte vi ind i målbyen for så at blive kørt i bus fra mål til start med billetter i bedste børnefødselsdagsstil 🙂

Busbilletten

Målbyerne har holdt de skønneste fester for os, i Jerup stod spejderne klar med kaffe og kage, mens Kvissel leverede aftensmad fra Hansens pølsevogn, Gærum gav den gas med open by night, Karup grillede pølser til den store guldmedalje og i Østervrå fik vi udover grillede pølser også lækker kagemand ifm Jørgens nr 100. I Hørby blev vi modtaget med flag og klapsalver, bageren leverede brunsviger og efterskolen bød på lækker aftensmad. I Præstbro havde de udover de efterhånden obligatoriske pølser sat et hornorkester til at trutte os flot i mål, og i Voerså blev der holdt den skønneste afslutningsfest med alt, hvad dertil hører. – Tror aldrig grillpølser har smagt så godt som denne sommer, når man kommer i mål efter det skønneste naturløb.

De obligatoriske grillpølser

Over 70 deltagere var med på samtlige 8 etaper og modtog den fine fine pokal “distriktsmotionisten”. – Af dem var to særligt seje, da både Jørgen Lykke Aagreen og Britta Andersen valgte at lade Landsbyløbet danne ramme for deres nr 100 halvmarathon. Kæmpe respekt til de to!

Hvad har så det bedste været?
Absolut mødet med alle de andre løbetosser. Nogle havde vi mødt før, andre blev nye bekendtskaber, men det fællesskab gør én glad i låget! – Og jeg glæder mig allerede til Landsbyløbet 2018!
Men hvad skal vi dog bruge tirsdag aftner til her i den mørke tid?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *